Ceai Afin

4,50RON

Adauga in Cos:
  


ACŢIUNI

INTERN: antibacterian (acţionează mai ales la nivel intestinal, urinar), anticataral mediu, anti-diareic bun, antiseptic intestinal mediu, antiseptic urinar mediu-slab, astringent puternic, capilaroprotector  bun (protejează vasele capilare), cicatrizant gastric, intestinal şi urinar de intensitate medie, hipoglicemiant puternic.

 

EXTERN: antiinfecţios mediu-slab, astringent mediu. 

 

INDICAŢII

Intern:- diaree, enterită, enterocolită, colită de  fermentaţie, colită de putrefacţie, hemoroizi sângerânzi, fistule anale - se administrează sub formă pulbere,  sublingual. În cazurile de diaree foarte puternică se poate combina în proporţii egale cu pulbere din scoarţă de stejar şi se vor administra împreună, câte o linguriţă de 4-6 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă. - diabet - se administrează sub formă de pulbere. Efecte extraordinare se obţin prin combinarea în proporţii egale cu pulbere de anghinare (Cynara scolymus) şi frunze de dud (Morus alba sau Morus nigra)- infecţii renale şi urinare însoţite de sângerări - se admisnistrează sub formă de infuzie combinată. Se foloseşte ca adjuvant pentru efectul anticataral şi cicatrizant, dar necesită asocierea cu plante antiinfecţioase mai energice cum ar fi merişorul (Vaccinium vitis-idaea).- gută, reumatism, hiperuricemie (exces de uree în sânge) - infuzie combinată. Se beau 2-3 căni pe zi, pe stomacul gol, înainte de masă cu minim 1 oră. Se fac cure de lungă durată (minim o lună şi jumătate). Rezultate foarte bune se obţin prin asocierea în proporţii egale a frunzelor de afin cu rădăcină de brusture (Arctium lappa) şi iarbă de trei fraţi pătaţi (Viola tricolor).- oxiurază - infuzie combinată, se fac cure de 12 zile în care se beau 1-2 litri din această infuzie pe zi. Suplimentar se fac clisme o dată la 3 zile cu infuzie combinată din frunze de afin. - fragilitate capilară - pacienţii cu fragilitate capilară pronunţată, care făceau echimoze pe arii extinse, chiar fără să existe nici un fel de un traumatism, au răspuns foarte bine la tratamentul cu frunze de afin şi frunze de viţă-de-vie (Vitis vinifera). Se face un tratament de 3 luni timp în care se ia de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, câte o linguriţă de pulbere (sublingual) din combinaţia de frunze de afin şi de viţă-de-vie (soiurile cu struguri negri) în proporţii egale.

Extern:- hemoroizi, fisuri anale - băi de şezut cu infuzie combinată. Are efect adjuvant, şi se asociază foarte bine cu coada şoricelului (Achillea millefolium) şi coada calului (Equisetum arvense). 

 

MOD DE PREPARARE ŞI ADMINISTRARE:

Pulberea - părţile aeriene ale afinului se macină fin cu râşniţa electrică de cafea după care se cerne prin sita pentru făină albă. Se ia de regulă o linguriţă de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute, după care se înghite cu apă. Pulberea nu se păstrează mai mult de 12 zile, deoarece i se alterează proprietăţile.

Infuzia combinată - 2 linguriţe de părţi aeriene uscate şi mărunţite se pun în jumătate de cană (125 ml.) de apă de izvor sau plată şi se lasă la macerat aproximativ 10 ore, după care se filtrează. Maceratul se strecoară, iar planta rămasă se opăreşte cu încă jumătate de cană de apă, după care se lasă la infuzat jumătate de oră, se filtrează şi se lasă la răcit. În final se amestecă cele două extracte. Se consumă 2 căni pe zi (4 căni în bolile acute), pe stomacul gol. Se poate mânca după 30 de minute. 

 

PRECAUŢII: Întrucât pulberea de frunze de afin scade foarte puternic glicemia, diabeticii insulino-dependenţi vor fi ţinuţi sub supraveghere strictă mai ales în primele săptămâni ale tratamentului, prin înregistrarea zilnică şi chiar de 2 ori pe zi a valorilor glicemiei şi ajustarea dozelor de insulină în funcţie de noile valori. Tratamentul se va începe cu o doză mai mică - 2 linguriţe pe zi, care va fi crescută gradat la 4 linguriţe pe zi. 

 

CONTRAINDICAŢII:Nu se cunosc.   • 6 Stoc
  • Produs de: Dacia Plant
Acest produs a fost adaugat in catalog la data de Monday 15 March, 2010.