Antialergic

9,25RON

Adauga in Cos:
  


     Alergiile sunt din ce în ce mai frecvente. Cele mai cunoscute sunt cele cu manifestări cutanate (urticaria) dar, adesea sunt întâlnite alegrii care afectează şi zone mai sensibile, precum mucoasa conjunctivă (conjunctivita alergică),  mucoasa nazală (rinita alergică), căile respiratorii (astmul bronşic). O primă impresie este aceea de “deranj”, datorată pruritului (“mâncărimii”), rinoreei, lăcrimării sau dispneei dar, dincolo de aceste simptome, alergia  se poate agrava până la forme care pot ameninţa chiar viaţa (şocul alergic, edemul laringian).
     De aceea este bine să prevenim instalarea şi agravarea alergiilor prin folosirea de remedii din plante. Acestea nu au efecte secundare, iar în cazul tratamentelor corecte, reuşesc să realizeze o veritabilă desensibilizare.

 

COMPOZIŢIE:
Trei fraţi pătaţi(Viola tricolor)
Este o plantă delicată, cu o mare forţă terapeutică. Are acţiune depurativă, de eliminare a substanţelor „deşeu”, este totodată un stimulent al funcţiei respiratorii şi expectorant.  Aceste efecte terapeutice o clasează ca fiind cea mai valorosă plantă autohtona cu efecte antialergice.
Coacăz negru (Ribes nigrum geme)
Alături de efectele de  stimulare a respiraţiei şi de regenerare generală, mugurii de coacăz negru au un efect antiinflamator, care îl fac un foarte bun antialergic.
Lavandă (Lavandula officinalis.)
Lavanda este o plantă deosebit de  parfumată şi placută, dar este foarte cunoscută şi datorită acţiunilor sale terapeutice. Datorită uleiurilor volatile pe care le conţine, lavanda este sedativă şi relaxantă.
Cătină(Hippophae rhamnoides)
Conţine cea mai mare cantitate de vitamine (A, C, E) şi minerale (calciu, magneziu, seleniu) dintre plantele authtone folosite în  scop antiastenic şi vitalizant. Cătina conţine de asemenea acid linoleic şi linolinic  care sunt antioxidanţi foarte buni. Este un remediu reglator al organismului şi prin  aportul de vitamina C, un antialergic şi antioxidant valoros.
Lămâie (Citrum lemonum)
Valoarea terapeutică a sucului de lămâie este recunoscută, în această reţetă fiind ales datorită efectului antipruriginos (contra mâncărimilor) şi ca sursă de vitamina C.

 

ARE CALITĂŢI: antialergic, antiastmatic, antiinflamator, fluidifică secreţiile bronşice, expectorant, catalizează eliminarea produşilor de dezasimilaţie, depurativ, diuretic, laxativ slab, colagog, sudorific, antipruriginos.

 

RECOMANDAT CA ADJUVANT ÎN: alergie de diverse etiologii (alimentare, inhalatorii, de contact), alergodermie, edeme alergice, urticarie recurentă, rinită alergică, conjunctivită alergică, astm bronşic infecto-alergic, bronşită astmatiformă.

 

ADMINISTRARE:
INTERN:
ADULŢI SI COPII PESTE 14 ANI: 3-4x1 linguriţă de tinctură/zi diluată în 100  ml (jumătate de pahar) apă.
COPII 7-14 ANI: 3-4x10-50pic/zi, după sfatul medicului sau în funcţie de vârstă şi greutate; diluată în 100  ml (jumătate de pahar).
COPII MAI MICI DE 7 ANI: numai cu avizul medicului

 

CONTRAINDICAŢII: gravide şi lehuze.  • 4 Stoc
  • Produs de: Dacia Plant
Acest produs a fost adaugat in catalog la data de Tuesday 16 March, 2010.

Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat...