Ceai Verde Sencha Bio

14,00RON

Adauga in Cos:
  


Sencha înseamnă "ceai înăbuşit". Acest ceai este atent procesat şi uşor înăbuşit inainte de rulare şi uscare. Frunza capătă astfel o structură foarte fină şi fragilă. Infuzia are o culoare verde maslinie. Gustul este distinct cu o notă dominantă după degustare şi este ideal pentru cei ce apreciază un ceai verde tare.
Consumul de ceai verde este legat de prevenirea sau incetinirea unor afectiuni cardiologice, artrita reumatoida, dereglari ale sistemului imunitar sau boli ale ficat. Mai mult decat atat, mai multe studii au evidentiat faptul ca ceaiul verde are proprietati anticancerigene (cum ar fi cancerul de colon, esofag, stomac sau pancreas). Printre alte beneficii a fost determinat si rolul acestuia in mentinerea sanatatii cavitatii bucale si prevenirea cariilor dentare. Toate aceste proprietati medicinale sunt datorate concentratiei foarte mari de polifenoli (catehine), in mod special epigalocatehine, care sunt niste antioxidanti foarte puternici, capabili sa tina protejeze organismul in fata atacului radicalilor liberi.
Polifenolii din ceai omoara efectiv celulele canceroase, protejand in acelasi timp celulele sanatoase. De asemenea au rolul de a reactiva celulele pielii care sunt pe moarte.
Oxidarea limitata a frunzelor de ceai protejeaza acesti antioxidanti care se afla in interiorul frunzelor, facand ca ceaiul verde sa fie superior ceaiului negru si oolong din acest punct de vedere.
Ceaiul verde este compactat, asa ca are nevoie de spatiu pentru ca sa se desfaca. De aceea este bine ca infuzorul sa fie cat mai spatios.
Infuzarea trebuie sa dureze intre 2 si 4 minute, timp suficient pentru a extrage toate componentele benefice ale ceaiului. Este mai bine sa infuzati ceaiul la o temperatura mai joasa pentru un timp un pic mai lung, pentru a forta in acest fel extractia tuturor componenetelor din frunzele de ceai. Temperaturile mai inalte fac ceaiul amar. Este preferabil sa ajustati doza de ceai pentru a obtine o aroma perfecta, decat sa schimbati temperatura apei. Temperatura ideala pentru prepararea ceaiului verde este intre 74 si 76 de grade Celsius. Se poate ajunge la temparatura ideala lasand apa fiarta cca 10 minute sa se raceasca.

 

Preparare :
Apa la 70-80°
3-4 lingurite/litru (sau 1 ligurita si jumatate pentru o cana cu apa – se foloseste filtru de ceai de inox sau hartie generos in care se pune capacitatea unei lingurite cu varf de plante)
Timp de asteptare: 2-4 min.

 



  • 6 Stoc
  • Produs de: Sonnentor




Acest produs a fost adaugat in catalog la data de Thursday 25 March, 2010.