Ceai Echinacea

2,30RON

Adauga in Cos:
  


ECHINACEA (Echinacea purpurea)

Este o plantă înaltă de peste un metru, cu flori mari şi roşii, aclimatizată la noi, fiind adusă din Statele Unite ale Americii. Celebritatea şi-a câştigat-o prin efectele sale imunostimulatoare extrem de puternice, fapt care o recomandă în tratarea unei game impresionante de afecţiuni şi tulburări: de la guturai, gripă şi infecţii respiratorii acute şi cronice, până la reumatism infecţios, dermatoze rebele şi diferite forme de cancer. În medicina indienilor americani însă această plantă este creditată şi cu alte efecte - de "purificare a sângelui", de detoxifiere a întregului organism, iar extern de vindecare rapidă a rănilor şi de împiedicare a cangrenei. Deşi tinctura este forma de administrare cel mai frecvent utilizată, planta luată sub formă de pulbere are adesea efecte mai puternice, inclusiv în afecţiunile grave, cum ar fi boala canceroasă, leucemia, tumorile benigne. Iată care sunt proprietăţile acestei plante: 

 

ACŢIUNI

 

INTERN: imunostimulent puternic (polizaharidele cu greutate moleculară mare pe care le conţine intensifică fagocitoza), antibiotic bun (mai ales speciile E. angustifolia şi E. pallida), bacteriostatic prin inhibarea hialunoridazei (toate speciile de echinacea), antiviral bun, diaforetic bun, depurativ mediu, analgezic uşor, antitoxic bun.

EXTERN: antiseptic puternic, stimulent bun al imunităţii locale, cicatrizant bun. 

 

INDICAŢII

 

INTERN: - guturai, faringită, laringită, traheită, amigdalită, bronşită, pneumonie (adjuvant) – pulbere- gripă, infecţii respiratorii în fază acută - pulbere luată în cantităţi ceva mai mari: 4-6 linguriţe pe zi. - tumori benigne (adjuvant) - pulbere administrată în cure de lungă durată (minim 4 luni)- mastoză - pulbere. Cura va dura minim 3 luni şi se va menţine simultan o alimentaţie cât mai naturală, lacto-vegetariană, pe întreaga durată a tratamentului.- profilaxia bolii canceroase, adjuvant în tratamentul bolii canceroase - se ia o linguriţă de pulbere de 4 ori pe zi. O cură durează 6 luni, după care se face o lună de pauză.- leucemie - pulbere administrată în cure de lungă durată (minim 4 luni)- boli ganglionare, infecţii cu stafilococ auriu - pulbere sau macerat la rece- reumatism infecţios, eczeme infecţioase recidivante - pulbere- herpes (adjuvant), hepatită virală A, B, C, D (adjuvant) - se combină în proporţii egale cu pulbere de anghinare (Cynara scolymus). Se ia o linguriţă din acest amestec de 4 ori pe zi. 

EXTERN: - răni cu risc mare de infectare - cataplasmă- plăgi supurânde, plăgi purulente - cataplasmă- eczeme infecţioase şi alergice - cataplasmă- gangrenă - cataplasmă ţinută minim 4 ore pe zi, după care lasă alte 2-3 ore la aer pentru a se usca 

 

MOD DE ADMINISTRARE 

Pulberea - planta se macină fin cu râşniţa electrică de cafea după care se cerne prin sita pentru făină albă. Se ia, de regulă, 1/2 linguriţă de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute, după care se înghite cu apă. Pulberea nu se păstrează mai mult de 10 zile, deoarece i se alterează proprietăţile. 

Cataplasma - planta se macină fin cu râşniţa electrică de cafea, după care se amestecă într-un vas cu apă călduţă până se formează o pastă, care se pune într-un tifon şi aplică pe locul afectat. 

Maceratul la rece - se prepară din o linguriţă de pulbere la 200 ml de apă. Timpul de macerare, la temperatura camerei, este de 6 ore. După macerare se filtrează şi se bea pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de a mânca. Se consumă 2-3 căni cu macerat pe zi. 

 

CONTRAINDICAŢII: Nu se cunosc.  • 5 Stoc
  • Produs de: Dacia Plant
Acest produs a fost adaugat in catalog la data de Thursday 11 February, 2010.