Antiastenic

13,75RON

Adauga in Cos:
  


Antiastenic, vitaminizant, mineralizant, vitalizant, roborant, antianemic.

 

RECOMANDAT CA ADJUVANT ÎN:stare de oboseală, cefalee, palpitaţii,  nervozitate, scăderea memoriei şi comportament labil psiho-emoţional, spasmofilie, convalescenţă, surmenaj intelectual, expunere prelungită la radiaţia  de calculator.

 

ADMINISTRARE:

PENTRU ADULŢI ŞI COPII PESTE 14 ANI: 1 compromat de 3 ori pe zi înainte de mese (adulţii pot lua şi de 3 ori pe zi câte 2 comprimate pe perioade scurte, de 2-3 săptămâni, în situaţii solicitante).

PENTRU COPII INTRE 10 SI 14 ANI: ˝ comprimat de 3 ori pe zi, înainte de mese.

PENTRU COPII SUB 10 ANI: este recomandat dupa vârstă şi greutate, cu avizul medicului.
Comprimatele se iau cu puţină apă sau se pot suge (absorbţia este mult mai  rapidă şi efectul mai intens).

 

CONTRAINDICAŢII: graviditate si lehuzie. Prudenţă în caz de intoleranţă la lactoză.
Astenia este acea stare de slăbiciune generalizată, cauzată de schimbările de temperatură şi de lumina în exces, pe care le aduce cu ea primăvara. Multă lume se plânge de lipsa tonusului, de scăderea formei fizice, de o stare de rău care nu poate fi exprimată foarte clar, de cele mai multe ori analizele de laborator având rezultate perfect normale. Motivul este  astenia care apare de obicei la trecerea dintre anotimpuri,  în perioade de tranziţie care pun la încercare chiar şi organismele cele mai puternice. Stări similare asteniei pot apărea şi în perioadele foarte aglomerate, generatoare de oboseală şi surmenaj.

 

AMALAKI (Emblica officinalis)
Este planta cu cea mai mare concentraţie de vitamina C. Are de 4 ori mai multă vitamina C decât portocalele, este atât de bogată în vitamina C încât aceasta nu se distruge prin uscare sau încălzire. Aceasta face ca Amalaki să fie folosit  ca vitaminizant, stimulent imunitar şi  antioxidant exceptional. Este deasemenea un tonic nervin foarte bun. Medicina Ayurveda îl recomandă ca rasayana, ceea ce înseamna “reîntineritor, regenerant”. Redă tinereţe şi forţă organismului îmbătrânit.

 

CĂTINA (Hippophae rhamnoides)
Cătina conţine cea mai mare cantitate de  vitamine şi minerale dintre plantele autohtone, folosite în scop antiastenic şi  vitalizant. Planta conţine de asemenea acid linoleic şi linolinic care sunt antioxidanţi foarte buni.

 

BRÂNCA URSULUI (Heracleum sphondylium)
Între plantele româneşti, brânca ursului ocupă un loc fruntaş datorită efectelor sale vitalizante extrem de puternice. Renumele de "ginseng românesc" îl împarte cu cătina. Rădăcina şi seminţele de brânca ursului revigorează şi reîntineresc rapid organismul, măresc capacitatea de efort şi tonusul psihic, elimină sterilitatea, impotenţa şi frigiditatea. Este un remediu indicat şi vârstei a treia, scutind de neplăcerile declinului fizic prematur, redând tonusul şi pofta de viaţă.

 

NĂPRAZNIC(Geranium robertianum)
Este un remediu folosit din cele mai vechi timpuri pentru revitalizare, sucul de napraznic în amestec cu lapte era folosit de către barbaţii daci ca vitalizant şi virilizant. Este totodata şi un depurativ bun , antiinflamator şi antichistic.

 

URZICĂ (Urtica dioica)
Prima trufanda de primăvară, urzica a fost utilizată din moşi strămoşi primăvara, ca depurativ  sanguin şi antianemic. Este bogată în  aminoacizi, glucide, clorofilă, vitamine (A, B, C, K) şi minerale, dintre care fierul este cel mai bine reprezentat. Se ştie că fierul, ca şi mineral, se absoarbe destul de greu. Cu cât cantitatea sa este mai mare, cu atât absorbţia scade. Fierul din urzică se absoarbe cel mai bine în tubul digestiv.

 

COADA CALULUI (Equisetum arvense)
Este unul din cei mai valoroşi  fitomineralizanţi. Conţine 10-20% minerale, din care 60% sunt silicaţi şi acid  Silicic. Coada calului conţine deasemenea flavonoide, în special glicozizi ai quercitinei. Are acţiuni depurative dar şi astringente, ceea ce o face extrem de eficientă în combaterea asteniei.

 

  ANGELICĂ (Angelica archangelica)
Plantă extrem de vitală şi viguroasă,  angelica este totodata o plantă sacră, care atrage rezonanţe angelice în  fiinţă. Este extrem de bogată în principii active: uleiuri esenţiale, cumarine,  furanocumarine, acizi graşi, taninuri, săruri minerale etc. Ea este o plantă cu  gust amar şi picant, care ajută la menţinerea unei stări de claritate şi tonus  mental. Angelica este folosită de obicei pentru calităţile sale de tonic  digestiv, carminativ, colagog, dar este şi un antidepresiv excelent, stimulent cerebral, care vine să potenţeze acţiunea celorlalte componente.

 

ULEI VOLATIL IENUPĂR (uv.Juniperus com)
Pe lângă extrem de eficientele acţiuni depurative, stimulează, purifică şi întăreşte spiritul. Utilizarea lui va promova o stare de spirit caldă şi prietenoasă, vă va stimula capacitatea de a primi şi dărui căldură  şi afecţiune, va genera încredere în sine şi forţă.

   • 3 Stoc
  • Produs de: Dacia Plant
Acest produs a fost adaugat in catalog la data de Tuesday 16 March, 2010.

Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat...