Ceai Cretisoara

3,50RON

Adauga in Cos:
  


Indicatii

Afectiuni CREŢIŞOARĂ(Alchemilla vulgaris)

 

Este o plantă intens folosită în Occident pentru efectele sale reglatoare hormonale, antihemoragice, astringente, cicatrizante, absorbante şi antiinfecţioase intestinale. 

 

ACŢIUNI

INTERN:  antidiareic, antihemoragic, antiseptic intestinal energic, antiseptic uterin, astringent, bactericid, reglator hormonal (acţionează asupra gonadelor şi a corticosuprarenalelor)

EXTERN: antiseptic, astringent, cicatrizant 

 

INDICAŢII

Intern: - diaree, diaree cronică, dizenterie, colită fermentaţie, enterocolită, hemoragii intestinale, hemoragii interne (adjuvant)- ciclu menstrual neregulat, dureros, însoţit de hemoragii puternice sau prelungite- tulburări de menopauză: bufeuri, palpitaţii, stări de iritare sau angoasă, sângerări- sterilitate feminină, prolaps uterin, tulburări de pubertate, pubertate prematură, acnee (pe fond hormonal)- mastoză, mastoză fibrochistică, chist ovarian, fibrom uterin, dezordini provocate de tratamentul cu anticoncepţionale, cancer uterin şi mamar (adjuvant) 

 

MOD DE PREPARARE ŞI ADMINISTRARE

Intern: Pulberea - planta se macină fin cu râşniţa electrică de cafea după care se cerne prin sita pentru făină albă. Se ia, de regulă, o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute, după care se înghite cu apă. Pulberea nu se păstrează mai mult de 10 zile, deoarece i se alterează proprietăţile.

Infuzia combinată - 2 linguri de pulbere de creţişoară se lasă la înmuiat într-o cană de apă de seara până dimineaţa, când se filtrează; maceratul se păstrează, iar pulberea rămasă se fierbe în încă o cană de apă 1-2 minute, după care se lasă la răcit; se combină cele două extracte; se bea înainte de masă cu un sfert de oră şi de câte ori este nevoie câte un pahar din acest ceai. Spre deosebire de ceaiul clasic, această infuzie combinată este foarte eficientă, rezultatele tratamentului cu ea fiind puternice şi rapide.

Extern: - prolaps uterin, fisuri anale - se fac băi de şezut cu infuzie combinată de creţişoară- leucoree, candidoză - spălături cu infuzie combinată de creţişoară.  

ale cailor urinare, afectiuni cardiace, artritism, ateroscleroza, celulita, colici renale.
Recomandat în afectiunile renale (colici renale), ale cailor urinare si ale inimii.


Administrare

1-2 lingurite produs se adauga 200 ml apa fierbinte se lasa acoperit 10 - 15 minute, dupa care se filtreaza.
Se beau trei ceaiuri pe zi cu 1/2 ora inaintea meselor principale.  • 4 Stoc
  • Produs de: Dacia Plant
Acest produs a fost adaugat in catalog la data de Monday 15 March, 2010.

Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat...