Antigrip

13,75RON

Adauga in Cos:
  


Răceală şi gripă

În tradiţia ayurvedică, afecţiunile respiratorii intercurente denumite familiar “răceală şi gripă”,  presupun amplificarea “calităţii de rece” în corpul nostru, ce are ca simptome rinoreea (secreţie nazală), obstrucţia nazală, frisonul, cefaleea, durerile musculare urmate de infecţia virală. Ca atare,  plantele alese sunt plante “calde” şi chiar “fierbinţi”, care să compenseze calitatea de “rece” pe care am acumulat-o în noi. Acest gen de plante au şi acţiuni antiinflamatoare, imunostimulatoare, antimicrobiene, antitusive şi antialgice. O menţiune interesantă este aceea că, de multe ori,  “răceala emoţionala sau  sufletească” conduce către răceala fizică.

 

Angelica (Angelica dahurica)
Denumită şi “Iarba celor 7 îngeri”, este o plantă  cu aromă şi gust picant amărui foarte eficientă în contracararea virozelor. Este un bun remediu şi în afecţiunile digestive şi în tulburările psiho-emoţionale. Ea face parte din celebrul „bitter suedez” ca tonic digestiv, de reglator al apetitului şi al asimilaţiei.

 

Cimbru de cultură (Thymus vulgaris)
Este o plantă condimentară foarte cunoscută. Florile şi frunzele, în stare proaspătă şi uscate, sunt folosite la aromatizarea anumitor mâncăruri. Forţa terapeutică a acestei plante este oferită de bogăţia de uleiuri volatile conţinute.

 

Echinacea (Echinacea purpurea)
Este o plantă  foarte cunoscută pentru efectele sale imunostimulatoare (polizaharidele cu greutate moleculară mare pe care le conţine intensifică fagocitoza şi stimulează imunitatea umorală dată de anticorpii specifici).

 

Ghimbir (Zingiber officinalis)
Ghimbirul este un rizom de culoarea nisipului, cu aspect deosebit. Are o aroma picantă, uneori chiar iute. Stimulează pofta de mâncare, este carminativ (combate balonarea), antiemetic (combate greaţa şi răul de maşină), antiseptic, dinamizant, diuretic, antifebril, fiind folosit în afecţiuni respiratorii (răceală, tuse) şi în afecţiuni reumatismale. Ghimbirul este unul dintre puţinele condimente iuţi care nu dau iritaţii gastrice la doze recomandate.

 

Propolis
Denumirea de propolis vine din limba greacă şi într-o traducere aproximativă ar însemna “partea din faţă a cetăţii”. De ce această denumire? Pentru că albinele care produc această substanţă o folosesc pentru consolidarea, căptuşirea şi izolarea stupului, care devine astfel o adevărată cetate. Propolisul, în contact cu apa din precipitaţii, se întăreşte şi devine dur şi impermeabil, nepermiţând umezelii să pătrundă în stup. Propolisul este un antiseptic foarte puternic, anihilând bacteriile, ciupercile parazite şi chiar virusurile, creând un mediu aproape perfect steril. Atunci când pătrunde în stup un prădător, cum ar fi răzătoarele mici, acesta este ucis de veninul albinelor şi apoi este învelit în ceară şi propolis, împiedicând astfel descompunerea lui şi infectarea mediului ambiant.
      De fapt, propolisul este un extract din mugurii arborilor (în special din mugurii de plop, dar nu numai), care este cules şi prelucrat de albine primăvara devreme. Este, aşadar, un produs de origine vegetală, care păstrează multe din proprietăţile plantelor din care a fost obţinut, fiind îmbogăţit însă cu anumite substanţe secretate de albine. Rezultatul este un cicatrizant, regenativ, antiseptic, reglator hormonal şi un stimulent imunitar de excepţie.

 

Salvie (Salvia officinalis)
Este o plantă cu acţiune benefică în foarte multe afecţiuni. În acest amestec are rolul de potenţare a efectului dorit: depurativ şi detoxifiant. Uleiul volatil este cea mai preţiosă substanţă activă pe care le produce planta.

 

Tea tree (Melaleuca alternifolia)
Este un arbore australian înrudit cu eucaliptul, cunoscut din vechime de către aborigeni, care îşi tratau bolile şi rănile cu ulei din arbore de ceai. Renumitul observator James Cook a observat cum frunzele acestui arbore erau folosite, nu doar în ceai ci şi ca „medicament” cu efecte rapide pentru bolnavii din echipajul său. Tea tree conţine terpineol, cineol, pinen, terpinen, dar cea mai folosită substanţă activă este uleiul volatil conţinut în frunzele plantei.

 

ACŢIUNI: încălzitor, îmunostimulent, antibiotic, bacteriostatic, antiviral, antiseptic, antiinflamator, diaforetic, depurativ, analgezic, antitoxic, vitaminizant,  remineralizant.

 

INDICAŢII: răceală comună, faringită, laringită, traheită, amigdalită, bronşită, pneumonie (adjuvant), viroze respiratorii, sinuzite, rinite.

 

ADMINISTRARE:
Adulţi şi copii peste 14 ani: de 3-6 ori pe zi câte 1 comprimat, înainte de masă.
Copii cu vârste între 5-14 ani: de 3-6 ori pe zi câte 1/2 comprimat în funcţie de vârstă, conform sfatului medicului.

 

CONTRAINDICAŢII:
gravide si femei care alaptează, alergie specifică la unul dinter componenţi (propolis,etc). Prudenţă în gastro-duodenite, ulcere gastrice şi duodenale (poate creşte aciditatea gastrică), intoleranţă la lactoză (produsul conţine mici cantităţi de lactoză).  • 2 Stoc
  • Produs de: Dacia Plant
Acest produs a fost adaugat in catalog la data de Thursday 11 February, 2010.

Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat...