Ceai Lemn Dulce Radacina

3,00RON

Adauga in Cos:
  


ACŢIUNE

INTERN: antialergic, antispasmodic, expectorant, emolient foarte bune, antispastic, diuretic, estrogen, antiinflamator, laxativ sau purgativ (în funcţie de doză), fluidifiant al secreţiilor traheobronşice şi faringiene, antiinflamator, antiulceros şi anti-dismenoreic, tonic general.

EXTERN: antiinflamator, antiseptic, regenerant şi cicatrizant. 

 

INDICAŢII

INTERN

- menopauză prematură – pulbere, 3 linguriţe pe zi, administrate înaintea meselor principale.
- osteoporoză – se iau 2 linguriţe de pulbere pe zi.
- hipomenoree, amenoree, sterilitate feminină – infuzie combinată, din care se bea câte o cană pe zi.
- sensibilitate alergică – se fac cure de câte 20 de zile, cu 14 zile de pauză. În timpul curei se administrează câte o jumătate de linguriţă de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
- hipoplazie mamară (insuficientă dezvoltare a sânilor) – infuzie combinată, câte o jumătate de cană dimineaţa şi seara. Se fac cure de 14 zile care încep din prima zi de încetare a ciclului menstrual.
- hirsutism, piele cu tendinţă de uscare – pulbere, de 2 linguriţe pe zi. - colită de fermentaţie – infuzie combinată, 1-2 căni pe zi.
- artrită, litiază renală şi biliară – infuzie combinată, 3 căni pe zi.
- gastrită hiperacidă, ulcer gastric, tuse de diverse etiologii, bronşită – macerat la rece. Se beau 3 căni pe zi.
- constipaţie – infuzie combinată, 1 cană pe zi.
- tuse (mai ales iritativă), bronşită, traheită, laringită – infuzie combinată. Se beau 2-3 căni pe zi.

EXTERN

- inflamaţii ale cavităţii bucale - se clăteşte gura sau se face gargară cu infuzie combinată concentrată de 2-3 ori pe zi
- faringită, amigdalită, tuse iritativă – gargară cu infuzie combinată concentrată. Se face de 3 ori pe zi.
- conjunctivită – comprese cu infuzie combinată aplicată pe pleoapele închise. Compresa se ţine 15-30 minute. 

 

MOD DE PREPARARE ŞI ADMINISTRARE

PULBEREA planta se macină fin cu râşniţa electrică de cafea după care se cerne prin sita pentru făină albă. Se ia, de regulă, o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute, după care se înghite cu apă. Pulberea nu se păstrează mai mult de 10 zile deoarece i se alterează proprietăţile.

INFUZIA COMBINATĂ (reţeta pentru obşinerea a 250 ml.)1-2 linguriţe cu pulbere de frunze se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă de seara până dimineaţa, când se filtrează; maceratul se păstrează, iar pulberea rămasă se opăreşte cu o jumătate de cană de apă 20 minute, după care se lasă la răcit; se combină cele 2 extracte; acest preparat se bea cu un sfert de oră înainte de masă. Doza – 3 căni pe zi.

INFUZIA COMBINATĂ CONCENTRATĂ se prepară la fel ca şi cea pentru uz intern cu deosebirea că va fi mai concentrat: 2 linguriţe de plantă în loc de 1-2 linguriţe, iar timpul de fierbere din faza a doua a preparării va fi de 20 minute, la foc mic.
  
CATAPLASMA planta se macină fin cu râşniţa electrică de cafea, după care se amestecă într-un vas cu apă călduţă până se formează pastă, care se pune într-un tifon şi se aplică pe locul afectat.  

 

PRECAUŢII

În administrare prea îndelungată (peste patru săptămâni) poate produce dureri de cap, hipertensiune, edeme. Din acest motiv, în general se fac cure de 21 de zile, urmate de 10-14 zile de pauză. 

 

CONTRAINDICAŢII

Contraindicat la hipertensivi.  • 6 Stoc
  • Produs de: Dacia Plant
Acest produs a fost adaugat in catalog la data de Friday 26 March, 2010.