Ceai Paducel Flori

1,75RON

Adauga in Cos:
  


PĂDUCEL(Crataegus monogyna)

Este un arbust de câţiva metri înălţime, care la sfârşitul lui aprilie - începutul lui mai încântă privirea cu ploaia sa de petale albe şi îmbie la relaxare cu aroma lui liniştitoare. În septembrie - octombrie explozia sa de fructe roşii viu colorate dă un aspect sărbătoresc dealurilor şi marginilor de pădure unde de obicei creşte. Atât florile, cât şi fructele sale sunt un adevărat elixir în bolile cardiovasculare, motiv pentru care este una din cele mai folosite plante din Europa, unde aceste afecţiuni constituie cauza numărul unu de mortalitate.Interesant este că nici din fructele şi nici din florile păducelului, care au proprietăţi aproape identice, nu s-a putut izola un principiu activ care să-i poate explica acţiunea terapeutică, substanţele sale fiind eficiente numai în complexul natural reprezentat de planta ca atare. Deasemenea, planta preparată prin procedee termice (adică "ceaiul") este net inferioară ca şi putere curativă pulberii, infuziei combinate sau tincturii, forme de extracţie care păstrează mult mai bine proprietăţile plantei. 

 

ACŢIUNI

INTERN: antifebril mediu-slab, astringent mediu (mai ales fructele), calmant bun al sistemului nervos (mai ales florile), diuretic bun, puternic echilibrant al tensiunii arteriale, hipotensiv blând şi eficient, înlătură extrasistolele de orice etiologie, măreşte activitatea respiratorie, reglator al circulaţiei sângelui şi a ritmului inimii, îmbunătăţeşte gradat circulaţia cerebrală, simpaticolitic (diminuează sau înlătură efectele stimulării nervilor adrenergici), tonic cardiac puternic (în tratamentele de lungă durată), vasodilatator coronarian puternic.

 EXTERN: sedativ (sub formă de băi).

 

INDICAŢII

INTERN: - tulburări de ritm cardiac (palpitaţii) - pulbere. Se indică în special pulberea din flori, însă efecte maxime s-au observat la utilizarea unei pulberi din flori şi fructe, în amestec. În cazul unor aritmii pregnante, cura trebuie menţinută încă 3-4 săptămâni după dispariţia completă a simptomelor neplăcute. Pentru tratamente de lungă durată este foarte eficientă tinctura din fructe de păducel: o linguriţă de patru ori pe zi, vreme de 6-12 luni. - cord hipertonic - infuzie combinată din fructe de păducel. Se consumă 2-3 căni pe zi. Tratamentul durează minim 3 luni.- degenerări ale cordului şi scleroză coronariană la persoanele în vârstă, ischemie cardiacă (adjuvant) - infuzie combinată din fructe şi flori. Se iau 3 căni pe zi în cure de lungă durată. În cazul în care aportul masiv de lichide este contraindicat se foloseşte tinctura: 4 linguriţe pe zi. - adjuvant în angină pectorală - pulbere din flori şi fructe. Se iau 4 linguriţe pe zi, pe stomacul gol, având rol adjuvant.- arterioscleroză - pulbere. Rezultate foarte bune se obţin prin combinarea cu anghinare şi pătlagină în proporţii egale.- hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantă - o linguriţă de pulbere din fructe şi flori se ia de 4 ori pe zi, în cure de lungă durată (6 luni minim). La persoanele cu grad crescut de nervozitate, care se confruntă cu accese de furie se recomandă mai ales florile de păducel, eventual în asociere cu plante calmante mai puternice: sunătoare, talpa gâştei.- circulaţie periferică deficitară, varice şi hemoroizi - infuzie combinată.- tulburări congestive la menopauză - infuzie combinată din fructe, 2 căni pe zi. În cazul apariţiei în perioada menopauzei a unor stări de iritabilitate intensă, bufeuri, lipsa controlului emoţional, în paralel cu infuzia se va utiliza sublingual, de 4 ori pe zi, câte o linguriţă din pulbere de flori de păducel.- nevroză, nervozitate la copii şi adolescenţi - infuzie combinată de flori de păducel.- adjuvant celulită, obezitate - infuzie combinată de fructe de păducel. Se bea o cană înainte de fiecare masă.- surmenaj la bătrâni - pulbere de fructe şi flori de păducel.

Alte utilizări interne: Fructele sunt indicate în plus în boli ale faringelui, diaree, angină, albuminurie, litiază urinară, leucoree. S-a observat şi un efect de stimulare imunitară exercitat de fructele şi florile de păducel, acestea fiind recomandate în cură, sub formă de pulbere sau infuzie combinată, pentru întărirea rezistenţei la boli infecţioase. 

 

MOD DE ADMINISTRARE

Pulberea - planta se macină fin cu râşniţa electrică de cafea după care se cerne prin sita pentru făină albă. Se ia, de regulă, o linguriţă rasă de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute, după care se înghite cu apă.  

Infuzia combinată (reţeta pentru obţinerea a 250 ml.)- 1-2 linguriţe de pulbere de flori sau fructe de păducel se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă de seara până dimineaţa, când se filtrează; maceratul se păstrează, iar pulberea rămasă se opăreşte cu o jumătate de cană de apă fierbinte 20 minute, după care se lasă la răcit; se combină cele două extracte; se bea înainte de masă cu un sfert de oră acest preparat. Doza - 3 căni pe zi. 

 

CONTRAINDICAŢII

Nu se cunosc.

 

OBSERVAŢII

În bolile cronice, mai ales cardiace, circulatorii sau cerebrale, se fac cure îndelungate cu păducel (de la 6 luni în sus).   • 4 Stoc
  • Produs de: Dacia Plant
Acest produs a fost adaugat in catalog la data de Monday 15 March, 2010.

Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat...